Mors Dag Fakta – Historien om Mors Dag

billede

Getty Images

Mors dag kan virke som en temmelig tam ferie med blomster, kort og morgenmad i seng for mor, men vidste du, at dagen har sin oprindelse i politisk protest? Eller at en af ​​sine oprindelige tilhængere i sidste ende blev arresteret for at protestere mod sin eksistens? Læs videre for mere interessante fakta om mors dag!

1

Søndags Traditioner

mødre day facts

Getty Images

Da Morsdagen altid falder på en søndag, er kirkeservice en populær aktivitet blandt familier. Faktisk er morsdag den tredje mest populære ferie for kirker, der falder lige efter jul og påske, ifølge USA i dag.

2

Myter og Mysterier

billede

Getty

Gamle myter fremhæver det faktum, at grækere og romere fejrede mors dag ved at ære gudinde Cybele, personificere Great Mother Earth og gudinde af frugtbarhed, og Rhea, gudens moder.

3

Mors dag for fred

billede

Hilsen af ​​Getty

Socialaktivisten Julia Ward Howe bragte for første gang ideen om en dag centrering om mødre til USA efter borgerkrigen, men Howe’s version var meget forskellig fra den blomster-og-kram version, vi kender i dag. Howe skrev morsdagens proklamation og forestillede en mors dag for fred, hvor kvinder ville protestere mod krig. Nogle grupper overholder stadig ferien på denne måde, en af ​​de mest berømte er en stor mængde kvinder, der samlet sig uden for Lawrence Livermore Library ved University of California i 1982 for at protestere mod atomvåben.

4

Kæmp for dine rettigheder

billede

Hilsen af ​​Getty

Morsdagen vi fejrer i dag blev startet af Anna Jarvis i begyndelsen af ​​1900’erne. Jarvis fik kongres til at anerkende ferien, grundlagt Mother’s Day International Association og endda varemærket varemærket “Mother’s Day”. Jarvis blev inspireret af sin egen mor, som havde opfordret til “Mors Arbejdsdage” for at forbedre vilkårene for soldater på begge sider under borgerkrigen.

5

For kommercielt?

billede

Getty Images

Mindre end et årti efter, at hun kæmpede så hårdt for at få det til at ske, endte Anna Jarvis foragtende den ferie, hun hjalp med at popularisere. Hun talte voldsomt ud over kommercialiseringen af ​​mors dag, opfordrede til dens død og blev anholdt under en af ​​sine protester i 1948.

6

Mors dag rundt om i verden

billede

Getty Images

Mors dag er den tredje mest populære ferie i verden, for det andet kun jul og påske. Andre lande fejrer deres egne versioner af mors dag. Det Forenede Kongerige har Mothering Sunday, som daterer sig tilbage til det 16. århundrede og observeres den fjerde søndag efter lånet; Japan fejrer kejserinde Kojis fødselsdag, som er blevet lige så kommercialiseret som den amerikanske mors dag; og Spanien og Portugal fejre den 8. december ved at hedre både jomfru Maria og deres egne mødre.

7

Blomster kraft

billede

Blomsterhandlere kan hawk store Mother’s Day buketter med eksotiske blomster og designer navne, men den traditionelle gave er en enkelt, enkel ankarnation. Også interessant at bemærke: En undersøgelse afkodede hvorfor mammor elsker at få blomster så meget. Undersøgelsen, udført af Nancy Etcoff, Ph.D., fra Massachusetts General Hospital og Harvard Medical School, konkluderede, at blomster påvirker menneskelig adfærd, hvilket gør folk føler sig mere medfølende mod andre og gladere generelt når friske blomstrer er omkring.

8

Millioner af moms

billede

Getty

En moderdags pressemeddelelse fra US Census Bureau udtalte, at der var omkring 85,4 millioner mødre i USA (taget fra et 2009-tal).

9

‘Hej mor!’

billede

Getty

Fra og med 2006 ser Mors Dag flere telefonopkald end nogen anden søndag af året, siger Pew Research Center.

10

Penge taler

billede

Getty

I 2015 rapporterede National Retail Federation at 21,2 mia. Dollars blev brugt på Morsdagsgaver i år. Næsten 80 procent af dem, der hedrede ferien købte et kort. Næsten 70 procent købte blomster, og 34 procent valgte smykker. Hvor mange smykker? Smykkerudgifterne ramte 4,3 mia. I 2015.

11

Fuldtidsjob

billede

Getty

Mors job er aldrig gjort. Det er en 24/7 forpligtelse. Ifølge 2015 Insure.com Mother’s Day Index, hvis du lægger penge på de mange ting, Moms håndterer i husstanden, ville hendes markedsværdi være imponerende $ 65.284. Du rocker, mødre!

12

Det er i kortene

billede

Getty Images

Ca. 80 procent af morsdagskort købes af kvinder.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 6

map