Sådan forebygger du ungdomsbilulykker – Vejsikkerhed for teenagere

billede

Getty Images

Historisk set er de 100 dage efter Memorial Day de dødeligste for bilister: En gennemsnitlig 10 mennesker dør hver dag i løbet af sommeren som et resultat af et bilvrag, der involverer en teenager, siger Jurek Grabowski, forskningsdirektør for AAA Foundation for Traffic Safety , i en erklæring.

En ny undersøgelse fra stiftelsen rapporterer, at 60% af teenageulykker indebærer distraheret kørsel. Ifølge rapporten er de tre største farlige handlinger af teen drivers:

 • Taler eller deltager i andre passagerer i køretøjet
 • Taler, SMSer eller bruger en mobiltelefon
 • Deltager i eller kigger på noget inde i køretøjet

  I løbet af de sidste fem år har mere end 1.000 mennesker døde hvert år i løbet af de 100 dødbringende dage på grund af bilulykker forårsaget af teenagere, der bruger mere tid bag rattet om sommeren. Sammenlignet med andre tidspunkter af året steg vraget med bilister i alderen 16 til 19 med 16 procent om dagen.

  AAA opfordrer indtrængende forældre til at tale med deres teenagere om risikoen for distraheret kørsel. Nogle handlinger forældre kan tage for at fremme sikker kørsel omfatter:

  • Har samtaler tidligt og ofte om farerne ved distraktion.
  • Lav en forældre-teen køreaftale, der fastsætter specifikke regler.
  • Lær ved eksempel: Undgå personligt at engagere sig i distraktioner, når du kører.

   Stiftelsens seneste undersøgelse kommer på hælene med otte års forskning, den mest omfattende undersøgelse, der nogensinde er gennemført i crash-videoer af unge chauffører, ifølge Science Daily.

   AAA-stiftelsen arbejdede sammen med forskere ved University of Iowa for at analysere mere end 2.200 crash-videoer optaget af bilens dash-kameraer. I de senere år har dårlige kørselsvaner blandt teenagere været forholdsvis konsekvente. Nye videoer skildrer de samme ulykkesskabende distraktioner, der findes i optagelser fanget fra 2007 til 2012: Teenagere ses konsekvent som sms’er og bruger deres telefoner i øjeblikket, der fører til et sammenbrud, Science Daily rapporter.

   Følg kvindedagen på Instagram.

   Like this post? Please share to your friends:
   Leave a Reply

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

   91 − 89 =

   map