Madras Shopping – Tips til køb sengetøj på WomansDay.com

at købe bedding

Tanya Constantine / Getty billeder

Sådan køber du en madras
At købe madrasser er en vanskelig ting: Der er ikke kun hundreder af stilarter at vælge imellem, men i sidste ende er den eneste, der kan afgøre, om det er behageligt, at du. Her er hvad man skal overveje, når du laver denne investering.

Hvornår skal man købe
Et par tegn på, at du har brug for en ny madras: Du sover ikke så godt som du har tidligere, du vågner op med smerter og smerter (især i din ryg og ryg) eller madrassen ser sjov eller klumpet ud ( begge er tegn på overdreven brug). Hvis du indser, at du sover bedre i andres gæsteværelse eller på et hotel, kan det også være et tegn. Eksperter anbefaler, at du ændrer din madras hvert 5. til 7. år, og oftere, efterhånden som du bliver ældre, siden din middelalder bliver din krop mere følsom over for trykpunkter.

Størrelsesindstillinger
En dobbeltseng er 38 x 75 tommer; en fuld størrelse seng er 53 x 75 inches; en dronning er 60 x 80 tommer; en konge er 76 x 80 tommer; og en californisk konge er 72 x 84 tommer. Generelt rådes par til at vælge en dronning eller større, og du vil have den mindst 4 til 6 inches længere end den højeste person i sengen (en fuld størrelse anbefales kun til en enkelt sovende mindre end 5’5 ” høj, siger det bedre søvnråd).

Materiale muligheder
En inderspring madras (lavet af coils med lag af polstring på toppen) er det traditionelle valg. Skummadrasser, herunder latexskum og viskoelastisk “hukommelse” skum (som reagerer på din kropsvarme for at skubbe til din figur), giver forskellige følelser og kan modstå nogle allergener. Luftmadrasser (som Select Comfort) giver dig mulighed for at blæse eller dæmpe sengen for at justere dens fasthed. Vandsenge (fyldt med, du gættede det, vand) er også en mulighed.

Sådan handler du
Gå til et showroom (ofte er personalet bedre informeret end hos et stormagasin) og afprøv forskellige muligheder. Ligge på sengen, med din partner, hvis du har en, i den position, du normalt sover i, i mindst 15 minutter. Du kan føle dig fjollet, men Forbrugerrapporter fandt ud af, at mere end 70 procent af de mennesker, der kan lide en seng i prøveperioden, ender med at blive tilfreds med det derhjemme! Ideelt set vil en madras holde din rygrad lige så lige som det ville være, når du står med korrekt kropsholdning, så pas på trykpunkter, mens du lyver der. “Hvis dine hofter svækker eller dine skuldre bliver klemt, er det ikke en god pasform,” siger Karin Mahoney, kommunikationsdirektør for International Sleep Products Association (ISPA). Og bevæg dig lidt rundt; Du bør ikke rulle mod hinanden eller føle bevægelse, hvis din partner kommer ud af sengen.

Hvad skal man betale?
Priserne kan variere meget; Pas på at betale for lidt (de skøre billige madrasser, de bruger til at lokke dig til butikken, er lav kvalitet) eller for meget (de super-high end er stort set de samme som de bedre / gennemsnitlige). Start med at prøve den billigste model fra et mærke du stoler på og arbejde dig op på prisskalaen; der er ingen grund til at betale ekstra for add-ons, hvis du finder en behagelig uden dem. Når du har fundet en model, du kan lide, så prøv at få den til salg. “Køb aldrig en madras, der ikke er mindst 50 procent,” siger Tod Marks, senior projektredaktør på Forbrugerrapporter. Madrasser er næsten altid til salg, så sørg for, at du har en lavprisgaranti fra forhandleren (som kan give dig en refusion, hvis samme model sælges inden for 30 eller 90 dage efter dit køb). Endelig ikke være bange for at forhandle: Blandt købere Forbrugerrapporter undersøgt for deres maj 2010 artikel “Seneste på Madrasser,” 72 procent var lykkedes at finagling en lavere pris.

Box Spring & Other Overvejelser
Selv om det er en investering, skal du virkelig købe boksens forår. Madrassen er bygget til at fungere i tandem med kassefjederen, og ligesom din madras slides den ud. I nogle tilfælde kan ikke brugen af ​​boksens forår (eller ved hjælp af din gamle) gøre garantien ugyldig. Før du foretager købet måles stien til dit værelse (du må muligvis få en split box spring, hvis du har smalle trapper eller døråbninger) og møblerne du passer ind i. Da nogle madrasser er dybere end eller få centimeter væk fra standardstørrelse, passer begge måske ikke ind i din nuværende sengramme.

Når du får det hjem
Når madrassen er leveret, skal du kontrollere det (og kassefjederen) grundigt for at sikre, at den ikke er beskadiget i transit, før du accepterer den. Vær opmærksom på, at nogle virksomheder nu tilbyder en “komfortgaranti” på senge, hvis du opdager, at du ikke kan lide det så meget, når du begynder at sove på det, selv om disse ofte kommer med tidsbegrænsninger (30 til 90 dage) og straffe (op til $ 400) for at afholde dig fra at returnere den. Derudover tilbyder de fleste madrasser en garanti på 10 til 20 år, men det er beregnet til at beskytte dig mod fejl (som normalt forekommer inden for den første måned), ikke mod gradvist tab af komfort ved normal brug.

Omsorg for din madras
Dæk det med en madras pad til et ekstra lag af beskyttelse. Hvad du dækker det med, er mere personlig. For de små vil du have noget vandtæt, men for resten af ​​os er alt, hvad der tilføjer en barriere mellem madrassen og din krop et ekstra lag af forsvar (selvom du kan vælge en, der er allergivenlig eller giver ekstra polstring). Mange madrasser er i disse dage ensidige, så du ikke flip dem som du plejede at, men du skal rotere madrassen en gang om måneden i de første par måneder, derefter hver sjette måned i resten af ​​sit liv for at sikre dig den bærer jævnt.


Sådan køber du en pude
Din pude har til opgave at holde ryggen justeret, mens du sover – men fordi du bruger den hver nat, skal du være sikker på at være ikke kun støttende, men også cool og åndbar. Sådan finder du en pude, der vil fungere for dig.

Hvornår skal man købe
Hvordan ved du, hvornår din pude er kaput? Klem ud al luften, så fold den i halvt, hvis den ikke straks kommer til liv, er det tid til en ny. Selvom det ikke er så langt væk, hvis det føles klumpet, viser tegn på snavs eller du vågner op med nakke eller rygsmerter, kan det være tid til en ny. Forudsat normal brug og ordentlig pleje varer den gennemsnitlige fjerpude 8 til 10 år, dunpuder sidste 5 til 10 år og polyesterpuder sidste 6 måneder til 2 år, siger David Davila, MD, af National Sleep Foundation.

Materiale muligheder
Puder kan laves af mange forskellige materialer, herunder skum, syntetiske fyld, fjer eller ned. “Fremstillede materialer har tendens til at være stivere og giver mere støtte,” siger Dr. Davila, “mens fjer eller ned tendens til at være blødere og mere bøjelige.” Goose ned er standarden for puder, fordi det naturligt vækker fugt og ånder, men der er syntetiske materialer, der efterligner denne effekt og kan være en god mulighed for folk med allergi. Forvent at betale mindst $ 50 for en dunpude og $ 30 for en kvalitets syntetisk pude.

Sådan handler du
Først ved du, hvordan du sover: Side sveller har brug for en ret fast pude til at give deres hoved og hals ekstra støtte; tilbage sleepers har brug for en medium fast pude at vugge deres hoved med mere give; og mavesveller (selvom denne søvnposition ikke foretrækkes af læger), har du brug for en blød pude til at reducere belastningen på nakken. “Start med at vide, hvordan du sover, så tag puden op, klem den og se efter indikatorer af dens kvalitet, herunder pris, konstruktion og mærke. Du kommer ikke til at finde en stor dunpude til $ 9,” siger Brandon Palmer, præsident for United Feather & Down. Nogle butikker giver dig mulighed for at prøve forskellige modeller, så tag en pudebetræk med dig for at teste dem ud.

Vedligeholdelse af din pude
Over tid fylder dine puder med kropsvæsker og olier, der forårsager lugt og bakterier at bygge op – så din første forsvarslinje er at bruge en pudebetræk. En seng pude, der er et år gammel og ikke er blevet rengjort kunne have op til 50 procent af sin vægt i skimmel, meldug, svampe, bakterier, støvmider og støvmide afføring. Gross, right? Det bedre søvnråd anbefaler, at du vasker syntetiske puder om hver 60 dage (i varmt vand, tørretumbler med tennisbolde) og dunpuder hver 120 dage (tørr rengør for at bevare de naturlige olier nedad). Skumpude skal rengøres med mild sæbe og varmt vand. Hvis du vågner op med hovedpine eller tøs næse, kan du være allergisk over for hvad der lever i din pude – et andet tegn på, at det er tid til en ny!

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

95 − = 86

map