Håndtere influenza hysteri på WomansDay.com – konfrontere H1N1 influenza frygt

billede

iStockphoto

Med centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse (CDC), der vurderer, at 4.000 amerikanere allerede er døde af H1N1-influenzaen, er det forståeligt, hvis du føler trang til at holde vejret, når nogen ved siden af ​​dig nyser. Desværre er nogle mennesker blevet så bange for, at de arbejder sig i en frenzy og handler irrationelt. Case in point: En kvinde slog for nylig en anden kvinde på en metrostation i New York, fordi hun hostede og nægtede at dække munden.

Hvordan kan du forhindre influenza-relateret angst fra at spire ud af kontrol? Trin 1 er at få fakta, siger Jennifer F. Kelly, ph.d., en psykolog med Atlanta Center for Behavioral Medicine. Det betyder at aktivere dig selv med information fra anerkendte kilder, herunder CDC.gov/H1N1. (Du vil også fortsætte med at finde de seneste influenza opdateringer på WomansDay.com/flu.) Kontroller derefter din frygt for virkeligheden. Nedenfor er nogle generelle bekymringer og oplysninger, der hjælper dig med at klare dem.

Frygt # 1: Jeg kommer til at blive syg

Ikke alle, der udsættes for influenza, vil få det. At blive vaccineret og ofte vaske dine hænder går virkelig langt i at reducere din risiko. Og at dyrke sunde vaner – som at spise en velafbalanceret kost og holde sig aktiv – kan styrke din modstand ved at holde dit immunsystem stærkt. At få en følelse af kontrol kan også få dig til at føle sig bedre, ifølge information fra American Psychological Association. Du kan gøre det ved at strække på forsyninger, som håndrensning og væv, og holde din læge nummer praktisk, så du vil føle sig parat til at reagere ved det første tegn på symptomer. (Hvis du ikke har en almindelig primærlæge, er det en god ide at etablere et forhold til en Før du har et akut sundhedsproblem.)

Frygt # 2: Hvis jeg får influenza, vil det være forfærdeligt

Ingen nyder at have influenza, men det kan ikke være så slemt, som du forestiller dig. De fleste, der fanger det, føler sig syge i mindre end en uge, og mens symptomer som høj feber, trængsel og kropssmerter kan få dig til at føle dig elendig, ikke alle får en alvorlig sag. Faktisk oplevede mange børn meget milde tilfælde af H1N1 influenza sidste forår, som eksperter siger, bør gøre dem immune over for denne sæson. Derudover bør du vide, at hvis du bliver meget syg, eller hvis du har en underliggende sundhedstilstand, der sætter dig i fare for influenzaproblemer, vil din læge ordinere et antiviralt lægemiddel som Tamiflu. Nej Rx? Grundlæggende som at drikke rigeligt med væsker, få masser af hvile og tage over-the-counter feberreducerende medicin vil hjælpe symptomerne forsvinde hurtigere.

Frygt # 3: Jeg kunne dø af det

Dødelighedsstatistikken kan lyde skræmmende, men se nærmere på: Ifølge CDC er ca. 4.000 amerikanere døde af H1N1-influenzaen, men mere end 22 millioner er blevet smittet med det. Det betyder et overvældende flertal af mennesker, der får H1N1 til at hoppe tilbage uden problemer. Stadig panik? Du kan få gavn af professionel hjælp. “Hvis du er bekymret for det punkt, at det forstyrrer dit daglige liv, overveje at tale med en psykolog”, siger Dr. Kelly, der bemærker, at en kombination af terapi og medicin er tilbøjelig til at være mest effektiv.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

55 + = 62

map