Sådan slår du dine gener, når det kommer til kræft, diabetes og mere

billede

Getty Images

Ydu har omkring 25.000 gener, som bærer de oplysninger, der bestemmer egenskaber som grønne øjne. Nogle gange har de også små variationer, der øger risikoen for visse sygdomme, siger Louanne Hudgins, MD, formand for American College of Medical Genetics and Genomics. Men heldigvis er dine gener ikke hele billedet. Dine vaner gør en stor forskel i dit generelle velvære. Tilfælde i punkt: Folk der vedtog fire ændringer – ikke rygning; spise en kost rig på frugter, grøntsager, magert protein, sunde fedtstoffer og fuldkorn; laver fysisk aktivitet fem dage om ugen og begrænser alkoholindtag til mindre end en drink om dagen – var 63 procent mindre tilbøjelige til at dø fra nogen årsag i næsten to årtier, ifølge en undersøgelse, der blev offentliggjort i American Journal of Public Health. Sådan redigerer du din familiehistorie du kontrol afslutningen.

Hvordan man slår type 2 diabetes:

billede

Getty Images

Studier i tvillinger viser, at genetik spiller en stærk rolle i diabetes – når en tvilling får det, har den anden tvilling en tre-i-fire risiko for at udvikle den også, ifølge den amerikanske diabetesforening. Men “dit miljø er en stor faktor”, siger Scott Isaacs, MD, en endokrinolog ved Emory University i Atlanta og forfatteren af Hormonbalance. En af de bedste måder at reducere dine odds på er at være så aktiv som muligt, da træning naturlig sænker blodsukkeret og hjælper dig med at holde dig sund. Forøg din aktivitet med disse enkle retningslinjer.

1. Begræns din “sit” tid.

Ophold i længere perioder i løbet af dagen er forbundet med en højere risiko for at udvikle type 2-diabetes, ifølge University of Toronto-undersøgelsen. “Siddende kan have skadelige virkninger på, hvordan din krop metaboliserer sukker og fedt,” siger Dr. Isaacs. Hvis du er nødt til at sidde for udvidede strækninger, sig ved et skrivebord job, skal du sørge for at stå op og gå i mindst 5 minutter hver time.

2. Gå en hurtig spadseretur efter at have spist.

Under 10 minutters gang inden for 30 minutter efter hvert måltid – i alt 30 minutter om dagen – hjælper med at reducere blodsukkeret, fundet New Zealand forskning. (Dette kan skyldes, at du brænder kulhydraterne lige spist.)

Den bedste screeningsstrategi:

Den bedste test for diabetes er A1C, en blodprøve, der ser på sukkerindhold i løbet af de sidste tre måneder. American Diabetes Association anbefaler at blive testet hvert tredje år fra og med alderen 45, men tal med din læge, hvis du har en familiehistorie, som du måske skal starte tidligere og screenes oftere.

Hvordan man kan slå tyktarm og brystkræft:

billede

Getty Images

Genetik spiller en stor rolle i begge sygdomme: Hvis en førstegradsrelateret familie som din mor, datter eller søster har eller har brystkræft, risikerer din risiko næsten, og op til 30 procent af tyktarmscancer tilfælde forekommer sandsynligvis blandt familiemedlemmer historie, ifølge det amerikanske kræftforening. Kæmp tilbage med disse tips.

1. Få motiveret til at tabe sig.

At transportere ekstra pund er forbundet med både tyktarms- og brystkræft, siger Richard Wender, MD, Chief Cancer Control Officer for American Cancer Society. Sammenlignet med ældre kvinder med en sund vægt havde for eksempel overvægtige kvinder en 17 procent øget risiko for brystkræft og morbid overveje (BMI over 35) kvinder havde 58 procent højere risiko, ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet JAMA Oncology. En smart strategi: Kok i hjemmet og sluk tv’et under familie middage. Voksne, der begge gør det, er meget mindre tilbøjelige til at være overvægtige, viser forskning.

2. Se din vin.

Næsten 9 procent af brystkræft sager kan tilskrives på en vis del til alkohol, fandt en undersøgelse offentliggjort i Alkoholisme Klinisk & Eksperimentel Forskning. Og for hver 10 gram alkohol (ca. 4 oz vin) drikker du dagligt, du øger din tyktarmskræftrisiko med 7 procent, ifølge National Cancer Institute. Mens et dagligt glas vin er fint for mange mennesker, hvis du har en familiehistorie om kræft, er det nok en god ide at begrænse dig selv til et glas eller to om ugen eller overveje at afstå helt, siger Dr. Wender.

Den bedste screeningsstrategi:

Hvis nogen i din familie blev diagnosticeret med bryst- eller tyktarmskræft før alder 50, spørg din læge om at henvise til en genetisk rådgiver, siger Dr. Wender. Hun kan foreslå at blive testet for BRCA genmutationer, som står for mellem 5 procent og 10 procent af brystkræft eller Lynch syndrom, som står for ca. 3 procent af tyktarmskræft. Selvom du ikke har disse mutationer, har du sandsynligvis brug for hyppigere screeninger. Det omfatter en årlig bryst MR sammen med din mammografi at kigge efter brystkræft, og for at kontrollere for tyktarmskræft, tidligere kolonoskopier – begynder i alderen 40 eller 10 år yngre end din familiemedlems alder på diagnosetidspunktet (så hvis din far blev diagnosticeret på 55, du vil begynde at blive screenet på 45).

Hvordan man slår osteoporose:

billede

Getty Images

Du har op til 85 procent øget risiko for at udvikle osteoporose, hvis du har et familiemedlem, der har det, især hvis en af ​​dine forældre havde en hoftebrud, ifølge North American Spine Society (NASS). Men uanset om du er 30 eller 50, kan du beskytte dig selv med disse nemme trin.

1. Ramp op dit calcium og D-vitamin.

Kvinder kan miste op til 20 procent af deres knoglemasse i de fem til syv år efter overgangsalderen, ifølge National Osteoporosis Foundation. Derfor er det så vigtigt at få den anbefalede daglige 1000-100 mg calcium og 600 til 1000 IE af D-vitamin, siger Andrea Singer, MD, en osteoporose specialist på MedStar Georgetown University Hospital. Den bedste måde at få calcium på er gennem mad. Hvis du ikke er en stor fan af mejeri, skal du overveje sardiner (325 mg i en 3 oz servering), collard greener (360 mg i en 8 oz servering) og beriget mandelmælk (300 mg i en 8 oz servering) . Da det kan være svært at få nok vitamin D fra mad, vil du sandsynligvis have et tillæg.

2. Spring op.

Det kan virke kontraintuitivt, men knogler reagerer på virkningen ved at bygge sig op og blive endnu stærkere, siger Chad Deal, MD, leder af Center for Osteoporose og Metabolisk Bonesygdom hos Cleveland Clinic. Og du behøver ikke at hoppe i timevis for at se resultater: Præmenopausale kvinder, der hoppede 20 gange to gange dagligt, oplevede større benbygningsfordele end dem, der hoppede kun 10 gange, rapporterer en undersøgelse i American Journal of Health Promotion.

Den bedste screeningsstrategi:

Hvis du har en familiehistorie af osteoporose, få testet omkring det tidspunkt, hvor du går gennem overgangsalderen. Hvis det er normalt (en T-score på –1 eller derover), har du sandsynligvis ikke brug for en anden scanning i tre år. Hvis det viser osteopeni (præ-osteoporose, en T-score mellem –1 og –2.5) Du skal bruge årlige opfølgende scanninger og muligvis medicin.

Sådan slår du depression:

billede

Getty Images

Hvis din mor eller far kæmpede med depression, er du op til tre gange mere tilbøjelige til at opleve det selv, siger James Potash, MD, MPH, medlem af American Psychiatric Association Council on Research. Men du kan vende tidevandet ved at være opmærksom på din mentale sundhed og følge disse tips.

1. Sig “om …”

Der er tegn på, at folk, der udøver en type yoga, der fokuserer på kropsholdning og vejrtrækning i to eller tre 90 minutters sessioner om ugen, kan opleve en signifikant reduktion i depressionssymptomer, ifølge en studie fra Boston University.

2. Pare ned sociale medier.

Jo mere tid voksne bruger på disse websteder og apps, desto mere deprimeret er de, ifølge University of Pittsburgh Research. Undersøgelsesforfatter Brian Primack, MD, PhD, foreslår, at du slår ned din venneliste til personer, du kender personligt, og vil gerne holde øje med uden for sociale medier, også.

Den bedste screeningsstrategi:

Hvis du bemærker, at du har mistet interessen i tidligere behagelige ting, og du føler dig bare generelt nede og lav energi i mere end to uger, skal du kontakte din læge. Hun kan spørge dig om din stemning, appetit og sovevaner samt køre blodprøver for at udelukke andre medicinske tilstande.

Skal du få genetisk testning?

billede

Getty Images

Sammen med forfædre oplysninger, 23andMe ($ 199 pr. sæt) afslører, om du bærer genvarianter, der kan gøre dig mere tilbøjelige til sundhedsmæssige problemer som Alzheimers.

Farve ($ 249 pr. sæt) test for kræftrelaterede genmutationer og forbinder dig med en bestyrelsescertificeret genetisk rådgiver som en del af pakken. Du kan også blive testet gennem din læge, men forsikring dækker måske ikke.

FYI: Enhver genetisk test kan forårsage unødig angst eller give en falsk følelse af sikkerhed; diskuter først med din læge.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 6 = 8

map