Cherry Gateau Basque – Dinner Diary

I løbet af de sidste par uger har jeg spyttet og farvet siderne i David Lebovitzs smukke nye kogebog, Klar til Dessert (som blev sendt til mig af udgiveren). Det er en bedste samling, de opskrifter han elsker sammen med læserenes favoritter fra sine tidligere kokbøger og hans blog, David Lebovitz. Min søn og jeg startede med de sorte og hvide kager og flyttede videre til bittersød chokoladesauce (du hører mere om denne ene), polenta kage med olivenolie og rosmarin og denne kage, som syntes mig som en kæmpe linjerekage . Du laver en dej, line en springform pan med lidt mere end halvdelen af ​​det, spredt med sur kirsebær syltetøj, toppen med resten af ​​dejen, og derefter bage. Dette var en perfekt eftermiddagsmad, men jeg overtalte mig også, at det var godt til morgenmad med en kop kaffe.

<>

Det første skridt er at lave dejen. Lebovitz, som har arbejdet som konditor, og har en præcision af en, starter med en fødevareprocessor, men jeg har ikke en, så jeg måtte lidt sammen med opskriften lidt. I stedet for skivede blancherede mandler begyndte jeg med mandelmel. Blandet 1/2 kop med 1 1/2 kopper mel, 1 tsk bagepulver, 1/4 tsk salt og 3/4 kop sukker. Jeg brugte en gaffel, så mine fingre, til at arbejde i 1/2 kop rumtemperatur smør; min melblanding lignede kurs majsemel, med et par større stykker smør stadig derinde.

<>

Derefter blandede jeg i et æg og en æggeblomme. For at adskille ægget fra æggeblommen brugte jeg redskaberne, som Gud gav mig, så de hvide sivede gennem mine fingre, da jeg forsigtigt vuglede æggeblommen.

<>

Jeg har også tilsat 1 tsk vanilleekstrakt og 1/2 tsk mandel ekstrakt. Så brugte jeg en gaffel til at blande alt sammen. På det tidspunkt trak jeg dejen sammen i 2 diske, en lidt mindre end den anden og satte dem i køleskabet i en time for at slappe af og fastne lidt. (Kølingen er nødvendig for at gøre dejen brugbar, og de næste par trin fungerer perfekt, som Lebovitz instruerer. Jeg forsøgte at gøre det på min måde, som jeg ikke engang vil gå ind for at sige, at jeg endte med at bøje dejen igen og giver det en anden time i køleskabet.) Forbered en 9-tommer springform pan med smør og mel, mens dejen kulderystelser.

<>

To ord: plastfolie. Det er den eneste bedste måde at overføre den rullede dej, som er mere som en kagedej end en konditordej, i springformpanden. Jeg lagde et par plader af plastfolie, lette dem og rullede den større dejplade i en 10-tommers cirkel på toppen. (For at udrulle en cirkel: Placér stiften i midten, og vrid stiften forsigtigt et par gange i midten af ​​disken ved hjælp af forsigtigt tryk. Drej disken en kvart omgang, og gør den igen. ruller indtil du har en cirkel. Plastfolien gør dette meget nemt.) Derefter overføres dejen med plastikpladen fastgjort nedad i springformspanden. Skræl wrap’en og tryk forsigtigt dejen langs bunden og delvist op på siderne af panden.

<>

Spred 1 kop sur kirsebær syltetøj på dejen, efterlad en 1-tommers grænse hele vejen rundt. (Den oprindelige opskrift omfatter rum, brandy og anis-smagt likør i syltetøj, men jeg havde ikke dem og ønskede ikke at købe $ 40 sprit bare for at jeg kunne klare det.)

<>

Rul den mindre disk ud på samme måde og læg den oven på papirstoppet. Tæt sammen kanterne af de 2 “skorpe” og lav en ægvask med en æggeblomme og en smule mælk. Børste det på toppen, skraber derefter toppen forsigtigt med en gaffels tand til at gøre et crosshatch mønster.

<>

Bages i en forvarmet 350 graders ovn i 40 minutter, indtil toppen er pænt brunet. Lebovitz siger, at dette er bedst den anden dag, og jeg er enig. Jeg kunne ikke holde mine hænder væk. (Læg mærke til, hvordan syltetøj drypper lidt ud? Det er stadig varmt. Når det er afkølet, bliver det sat.)

<>

Åh, det ville være smukt for mors dag! Gør det en del af en god frokost til mor med en smuk sammensat salat:

Toscansk tunfisk

Lagdelt salat

Super Chef’s Salat

Kim Walker

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

56 − = 52

map